دکتر فاضل در نشست اخلاق محیط زیستی

توجه به محیط زیست در باورهای دینی و ملی ایرانیان وجود دارد

دکتر فاضل در نشست اخلاق محیط زیستی:
فاضل سپس به حضور مهمانان از نهاد های مدنی ، کارشناسان مذهبی ، سیاسی ، دانشگاهیان و رسانه ها در این نشست اشاره کرد از مرکز صلح و محیط زیست، موسسه اکو، سازمان انرژی سوئیس، مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، کمیسیون ایران در یونسکو، مرکز پژوهش دانشگاه شهید بهشتی برای برگزاری این اجلاس تشکر کرد.

دکتر «اصغر محمدی فاضل» دبیر نخستین نشست بین المللی اخلاق محیط زیستی با بیان موضوع گفت: این نشست از سوی سازمان محیط زیست ایران و دانشگاه محیط زیست و مرکز علوم محیط زیست اکو و برای ارج نهادن برتلاش‌های دانشگاهی در زمینه محیط زیست و امنیت حفاظت محیط زیست برگزار می‌شود.

فاضل در ادامه از توجه جهان به حفاظت از محیط زیست پرداخت و افزود: توجه به محیط زیست و حفاظت از سکونتگاه‌ها در مذهب، سنت و سابقه تاریخی ما ملحوظ شده است. دکتر فاضل

اصغر محمدی فاضل گفت: بی توجهی به ارزشمندی رعایت حرمت انسان و طبیعت باعث بروز چالش های زیست محیطی بسیاری در جهان شده است که به طور مستقیم بر سلامت جسم و روان آدمی تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: اهمیت حفاظت از محیط زیست و توجه به اخلاق محیط زیستی رویکردی است که تمام دنیا باید به آن توجه کنند، امروزه تجربیات خوبی در زمینه حفظ محیط زیست به دست آمده است که می توان از آنها برای تحقق این امر استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از زمینه های مشکل ساز محیط زیست گرمایش زمین و از بین رفتن گونه های زیستی است که اخلاق محیط زیست باید به این مقوله توجه بیشتری داشته باشد.

وی تاکید کرد: باید بررسی کنیم که آیا از نظر اخلاقی صحیح است که از فناوری هایی برای آسایش زندگی خود استفاده کنیم که باعث آسیب رساندن به محیط زیست می شود، باید ببینیم نقش و موضع مذاهب مختلف نسبت به حفظ محیط زیست چگونه است.

دکتر اصغر محمدی فاضل بیان داشت: حضور کارشناسان مختلف دینی و اخلاقی در این نشست فرصت مناسبی برای پاسخ به این سوالات است البته جامعه ما از دیرباز از دیدگاه ملی و مذهبی به محیط زیست توجه خاصی داشته است.

رئیس دانشگاه محیط زیست افزود: با برگزاری این نشست به الزامات اخلاق و محیط زیست پرداخته می‌شود و اینکه چرا باید اخلاق را در حفاظت از محیط زیست به کار ببریم و باید چه ارزش‌هایی را به نفع طبیعت پاس بداریم.

گفتنی است نخستین نشست بین المللی اخلاق و محیط زیست با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور، صلاح زواوی سفیر فلسطین در ایران، آیت الله محقق داماد حقوق دان و استاد حوزه و دانشگاه، اساد پروهیچ عضو هیات علمی دانشگاه زاگرب، پرفسور منظور سومرو رئیس بنیاد علوم اکو، اوزر چنار عضو هیات علمی دانشگاه سارایوو، خانم سوفیا نماینده یونسکو در تایلند و جمعی از نمایندگان مجلس، سفرا، اندیشمندان و دانشجویان در پارک پردیسان سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

بازگشت1393/06/16