ابتکار در نشست اخلاق محیط زیستی عنوان کرد

دولت ها فقط شعار حفظ محیط زیست می دهند.

ابتکار در نشست اخلاق محیط زیستی عنوان کرد:
ابتکار تاکید کرد: بحث اخلاق و محیط زیست فقط به دولت ها معطوف نمی شود بلکه آحاد جامعه نیز باید به مسائل محیط زیستی پایبند باشند.
زیست بوم: رئیس سازمان محیط زیست مهمترین چالش بعد از صلح و امنیت را محیط زیست دانست و گفت: میزان پایبندی به محیط زیست و حفظ آن به عهده دولتهاست. امروز ما شاهدیم که دولتها شعار حفظ محیط زیست می دهند اما در عمل به گونه ای دیگر عمل می کنند.

به گزارش زیست بوم، وی افزود: گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی نمونه ای بارز عمل نکردن به شعارهای زیست محیطی دولت ها و قول های محیط زیستی آنها است، بسیاری از دولت ها به وعده های خود در کاهش عوامل مربوط به گرم شدن زمین پایبند نبودند از این رو تغییرات اقلیم به چالشی اساسی برای مردم دنیا تبدیل شده است.

او گفت: آن چیزی که امروز در دنیا به ناتوانی در این عرصه و کم و بیش همه جا مبتلا هستیم بجث اخلاقیات در عرصه سیاست است. یکی دیگر از عرصه ها محیط زیست و میزان به پایبندی به آن است. نه تنها سیاست گذاران بلکه شرکت های بزرگ اقتصادی و کسانی که بر ذهن و قلب مردم تاثیر گذارند، باید به این قضیه پایبند باشند و به این شعار عمومی که برای مردم کار می کنیم، عمل کنند.

ابتکار ادامه داد: باید ببینیم یک شهروند نسبت به حفظ محیط زیست خود تا چه اندازه احساس مسوولیت می کند؛ این مساله نیز جز چالش های جوامع مختلف به شمار می آید البته شدت چالش ها در جوامع مختلف و کشورهای مختلف متفاوت است اما مسئله مهم این است که حفظ محیط زیست یک مسئله جهانی تلقی می شود.

معاون رییس جمهوری تاکید کرد: امروزه یکی از ملاک های مهم در جهان برای دولت ها میزان پایبندی به اخلاق و اصول است که اخلاق و وعده های زیست محیطی یکی از آنها است.

وی ادامه داد: امروزه یکی از شاخص های مهم حکمرانی مورد قبول این است که دولت ها نسبت به وعده هایی که می دهند تا چه میزان پایبند هستند. که یکی از مولفه های آن مسئله محیط زیست است.

معصومه ابتکار

ابتکار اظهار کرد: نه تنها دولت ها بلکه تمام قدرت های اقتصادی از جمله شرکت های بزرگ و بخش خصوصی و حتی رسانه های بزرگ به نوعی در بحث قدرت سهیم هستند و به میزان دولت های خود نسبت به میزان پایبندی به خواسته های مردم نقش دارند

وی گفت: مهمترین چالش دنیا بعد از صلح و امنیت حفظ محیط زیست و میزان پایبندی به حقوق آن است.

وی تاکید کرد: مهمترین موضوع در این بخش حفظ اخلاق محیط زیستی و گذر از چالش های کنونی است که راه حل آن را باید در درون خود جست و جو کنیم تا زمانی که نتوانیم با درون خودمان کنار بیاییم قطعا با طبیعت نیز به صلح نخواهیم رسید.

گفتنی است نخستین نشست بین المللی اخلاق و محیط زیست با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور، صلاح زواوی سفیر فلسطین در ایران، آیت الله محقق داماد حقوق دان و استاد حوزه و دانشگاه، اساد پروهیچ عضو هیات علمی دانشگاه زاگرب، پرفسور منظور سومرو رئیس بنیاد علوم اکو، اوزر چنار عضو هیات علمی دانشگاه سارایوو، خانم سوفیا نماینده یونسکو در تایلند و جمعی از نمایندگان مجلس، سفرا، اندیشمندان و دانشجویان در پارک پردیسان سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

بازگشت1393/06/16